Wednesday, June 23, 2010

Sekolah Rendah 1

Salam perpaduan.Maaf semalam tak post.Maklumlah, world cup punya demam melanda diriku. hehe. OK, teruskan dengan zaman sekolah rendahku.Disebabkan ayah aku yg kerja sbgai polis, jadi aku memang slalu pindah la jugak.Skolah remdah 1st aku namanya Sekolah Kebangsaan Hutan Melintang (SKHM). Apa yg menarik? Aku pun sbnarnya tak ingat bnyk sngt bnda yang brlaku kat time tu.Tapi ada la beberapa peristiwa dan orang2 yg aku still ingt.Tak tau la kenapa.heh
Peristiwa pertama skali yg aku ingt.....jap2..nak pikir...hahh ! Peristiwa kawan2 aku kena kejar ngn tebuan.Segerombolan tebuan yg besarrrr dan menakutkan! Alaa, yg kale oren hitam tuu. Citernye mcm ni, kawan aku yg bernama Zulkarnain ni, orgnye nakal ckit, dia maen baling2 batu kat sarang tebuan tu.Kawan2 yg len plak syok je tngok. Tak silap aku time tu aku kat dalam kelas kot.(Ke aku join dorang ekk?? ntah laa..lupa.hehe). Tapi yg aku xleh lupanye time si Zulkarnain ni kena sengat la.Fuhhh. Mau 7-9 ekor yg sengat atas pale dia aku rasa. Nangis dia. Hahahhahahaha..Tapi yg aku x leh lupa psal dia, time aku nak pndah skolah dia ade bagi aku buku. Buku Nama2 indah dalam Islam(buku nama nak bagi kat anak). Aku pon tak tau mane dia taram ntah buku tu.
Copp2..Ada sorang minah yg aku tetiba tringat. Lilly namanye, serabutnye hanya tuhan yg tau. Tp aku mcm kwan baek je ngn dia time tu.hehe. Tapi skejap je la, tak smpai stahun kot, pastu dia pindah dulu. Aku pon x tau la pasal aku tringat kat dia.
Maligun ! hahhahaah..tu kwn wrestling ak time SKHM. Aku asyik gaduh je ngn dia. Agip0n time tu ak jep0n yg bley fight ngn dia(dua2 badan besar).hahaha. Sampai bawak kluar tali pinggang, angkat meja skolah.adoyaii...macam2 hal...hahahahh.
Antara yg laen lagi yg aku ingt ofc0z la Amirul Fahmi bin Selikin(nama bapak dia pon aku ingat tau).Fahmi sekolah ngn aku dari darjag satu smpai darjah empat. Pastu aku pndah skolah baru. Baru bukak. So, masa last day tu, dekat makmal sains, aku ingat lagi. Aku ngn Fahmi blakon wat2 sedey rmai nak pindah skola baru. Aku ngn dia peluk2 sambil wat2 nanges. ad0yy...kenangan2..hehe.Ironinya, aku jumpa balik dia selepas brpindah bermacam-macam skolah dah.Dunia ni kecik btul..hahhaa..tp tu ak akan citer nnt la..insyaAllah.
Hmmm..time last day pindah tu, malam tu aku mnangis, aku pon x tau nape aku suka nangis. Pengaruh kluarga kot(maklumlah anak lelaki sorang je -_-"). Naseb baek da besa bole kontrol( tapi kadang2 mata brair gak tngk hindustan..cehh). Malam tu aku sedey ar nak brpisah ngn kawan2, smpai demam aku dibnuatnya.hehe..

Okayy, kalu xde aral melintang akanku sambung esok malam yek.Sekian.....

4 comments:

  1. eyhh , aku ko ingat takk ??
    huhuhu .
    tebuan plus gaduh ??
    ingatt2 .
    bermula la satu cerita apabile syafiq aiman and maligun bergaduh .
    hehe .

    ReplyDelete
  2. ifaaah !!! hehhe..ingat2... XD. malu2.
    da lama x jumpa maligun da.....huh

    ReplyDelete
  3. ececehh ,
    yeke ingatt ??
    huhuhu .
    ko penah kt teknik ipoh an sekejap ??
    tak sangke duhh jumpe kau time tuhh .

    ReplyDelete
  4. ingt la gak..tp x sngt la.k0 kan kelas ngn ak kejap je time skhm dlu..hehe,,ak skejap je kat teknik tu..ak sempat jumpa acap je, k0 ak x nampak lak

    ReplyDelete